A TÁVKÖZLÉSTECHNIKA ZRT. VERSENYKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSE TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓ RÉVÉN

A projekt alapadatai:

  • Kedvezményezett neve: TÁVKÖZLÉSTECHNIKA Fővállalkozási Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • Projekt azonosító: GINOP-2.1.8-17-2017-00113
  • Projekt címe: A Távközléstechnika Zrt. versenyképességének növelése technológiai innováció révén
  • Igényelt támogatás: 5 157 546 Ft
  • Támogatás mértéke: 50%
  • A projekt költségvetése: 10 315 093 Ft
  • Projekt tervezett befejezése: 2018.08.31.

A projekt bemutatása:

Társaságunk fő tevékenysége informatikai hálózatok építése. Az építéshez használt meglévő gép és eszközparkunk fejlesztésre szorul. A hatékony munkavégzéshez, valamint a megnövekedett feladat mennyiségéhez és elvárt minőségi igényekhez elengedhetetlen a meglévő eszközpark fejlesztése.
A fejlesztéstől azt várjuk, hogy építési kapacitásunkat növelni tudjuk, jobb minőségű és hatékonyabb szolgáltatást tudunk nyújtani, így versenyképességünket ezúton is tudjuk javítani

Társaságunk jelenleg is rendelkezik napi használatban lévő eszközállománnyal, de ezekkel az eszközökkel már nem tudunk lépést tartani a piac új technológiai követelményeivel és a megrendelőink magasabb színvonalú elvárásaival.
A megnövekedett megrendelői mennyiségi és minőségi elvárásokkal, a munkaeszközök természetes elhasználódásával, valamint az új technológiák bevezetésével párhuzamosan folyamatos a fejlesztési kényszerünk és igényünk is. Ezért döntöttünk egy újabb beruházás mellett, mely mind technológiailag, mind pedig a precizitás terén magasabb szintre emelik tevékenységünket.

Az adatsebességek növekedését új technológiák bevezetésével tudják elérni. Minden új technológia bevezetése más követelményeket támaszt az adatátviteli technológiában, mely követelményeknek az informatikai kábelhálózatoknak meg kell felelni. Az új fizikai követelményeket nemzetközi szabványokban határozzák meg. Ezek megfelelőségét csak precíziós mérőműszerekkel lehet megállapítani. Az új szabványok számos olyan mérést határoznak meg, melyekre az eddig használt műszerek már nem alkalmasak (nincs gyártói terméktámogatás, vagy műszaki paraméterei miatt már nem alkalmasak az új szabvány betartására). A piacon hosszú távon csak olyan vállalkozás tud fennmaradni, aki képes lépést tartani a technikai fejlődéssel. Ehhez új generációs műszerek beszerzésére van szükség. Az eszközfejlesztésnek egyik előnye, hogy hatékonyabb munkát lehet végezni, hiszen jóval gyorsabbak, precízebbek és mivel a meglévő technológiák alkalmazásánál is használhatók, használatukkal  jelentős teljesítménynövekedés várható.

Az optikai hálózatok építéséhez elengedhetetlen a pályázat keretében beszerzendő speciális szálhegesztő- és a hálózatok méréséhez szükséges OTDR műszerek használata. Speciális helyzetekben speciális eszközök válnak szükségessé, mint például a távközlési és elektromos oszlopokon végzett munkákhoz szükséges kisméretű szálkötő gépek és mérő rendszerek.
A tervezett beszerzésre kerülő eszközök alkalmasak lesznek a legújabb nemzetközi szabványban előírt feltételek szerinti mérések elvégzésére, az eszközök beszerzésével bővíthetjük méréstechnikai szolgáltatásunkat

A projekt megvalósulásának helyszíne:

4631 Pap, Kossuth út 68.

 


Új Magyarország fejlesztési terv - Befektetés a jövőbe

GOP-2.1.1-09/A-2009-1673
„A Távközléstechnika Zrt. technológiai fejlesztése”
Az Európai Únió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
4.375.000 Ft